U kunt bij ons terecht voor;

- Reparaties en reinigen van uw volledige of gedeeltelijke prothesen.

Het gebeurt altijd op het meest ongelegen moment, breuk van uw prothese of plaatje… een hap in een broodje of uit de handen gevallen op de stenen badkamervloer. Misschien zit er aanslag op uw kunstgebit die met geen mogelijkheid meer te verwijderen is. U kan meestal wachten op de reparatie of reiniging, behandeling op afspraak.

- Rebasing (het opvullen) van uw volledige of gedeeltelijke prothesen.

Tandprothetici merken dat veel mensen jarenlang tobben met een loszittend gebit. Niet zelden hebben mensen moeite met praten of eten door een klapperend gebit. Soms gebruiken ze plakmiddelen om het gebit op zijn plek te houden. Watjes moeten pijnlijke plekken of blaren beschermen. Een kunstgebit kan in de loop der jaren gaan schuiven. Soms veroorzaakt een slecht zittend kunstgebit klachten zoals hoofdpijn, oorpijn of pijn in de kaak. Het rebasen (opvullen) van de prothese kan in veel gevallen helpen. Het vergt een dag werk. Dat betekent dat de afdruk in de ochtend wordt gemaakt, en de prothese in de namiddag weer geplaatst kan worden.

- De nieuwe volledige prothese

U bent toe aan een nieuwe prothese, want;

…uw oude is aan vervanging toe. Uw kunstgebit heeft duidelijke slijtage aan tanden of kiezen. Wellicht is de roze kunststof dusdanig poreus dat reparen of rebasen niet meer mogelijk is. Ook kan de vorm van de mond zo veranderd zijn dat er het beste een nieuwe prothese vervaardigd moet worden. Deze behandeling bestaat uit 5 afspraken, en 1 nacontrole.

… u heeft nog wel eigen tanden en kiezen maar deze zijn zo slecht dat u een prothese nodig heeft. U krijgt in dat geval een immediaat- prothese (immediaat staat voor direct, dit betekent dat na het trekken van de tanden de prothese geplaatst wordt). Deze behandeling bestaat uit 3 afspraken en minimaal 2 nabehandelingen bij de tandprothetische praktijk. Het trekken van de tanden en kiezen gebeurt bij de tandarts.

… u krijgt een prothese op implantaten. Bij een implantaatprothese wordt door het plaatsen van de schroeven en het systeem van tanden en kiezen op elkaar zetten, altijd een nieuwe prothese vervaardigd! Deze behandeling bestaat uit 5 afspraken bij de tandprothetische praktijk en 1 nacontrole. Let op, indien u nog geen implantaten heeft worden deze geplaatst bij de implantoloog. Na de ingroei- fase wordt de prothetische behandeling voortgezet.

- De nieuwe gedeeltelijke prothese

… u heeft nog tanden en kiezen die goed genoeg zijn om de krachten van een gedeeltelijke prothese te dragen. Hiervoor zijn verschillende typen gedeeltelijke vervangingen voor mogelijk. Welke voor u geschikt zijn, wordt in overleg met u bepaalt. Deze behandeling bestaat uit 4 afspraken en 1 nacontrole.

© 2010 Hoogsteder Tandprothetische Praktijk - Hosting & Webdesign Parkstad.com